İz Gazete - Doğan Beyazgül’ün sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ben çobanım’ çıkışına dair değerlendirmelerde bulunan Bakan, “Erdoğan ülkenin geri kalanını koyun olarak görüyor” dedi.

Bakan şöyle konuştu: “Ülkeyi o hale getirdiler ki, şuan tarlada çalışan profesörümüz, Kordon’da balon satan doçentimiz var. Ülkede çoban sayısını artırmak gibi bir hedefimiz olmamalı. Aksine, sanayici, mühendis, bilim insanı, akademisyen yaratabilmeliyiz. Eğitimle gençlerimizi geliştirmeliyiz. Hedef olarak çoban olmayı koyarsanız, hele ki Cumhurbaşkanı olarak kendinizi ‘çoban’ olarak nitelerseniz ülkenin geri kalanına da ‘koyun’ demiş olursunuz. Erdoğan çokça gaf yapıyor. Ama bu konuda ‘fikri neyse zikri odur’ demek gerekir. Fikri öyle olduğu için öyle konuşuyor.”

Doların yükselmesinden, KHK’larla kapatılan dershanelere, dış politikadan, darbe girişimine kadar birçok konuya dair değerlendirmeler yapan Murat Bakan “Ciddi bir ekonomik ve siyasal krizin eşiğindeyiz. Ülkeyi bataklığa sürüklüyorlar” dedi.  

Editör: Haber Merkezi