Can Radyo'da Doğan Beyazgül'ün sunduğu 'Özgür Yorum' programının konukları CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ve CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Referandum sonuçları ve Sözcü Gazetesi'ne yönelik operasyonun da konuşulduğu programda, Doğan Beyazgül'ün 'Aday mısınız?' sorusuna Başak ve Gümrükçü net cevaplar verdi.

BAŞAK: "YENİDEN ADAYIM"

CHP'de aday olunmayacağını, aday gösterileceğini vurgulayan iki isim de soruya 'ekip'lerini işaret ederek cevap verdi. Konak İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları'nın kendisinden habersiz şekilde toplantı yaparak kendisine yeniden aday olmasını önerdiğini kaydeden Mehmet Şakir Başak, "Takım arkadaşlarımı yalnız bırakmamak için adayım, kazanırsam 3. dönemim olacak" dedi. Başak, "Biz oturduğu koltuktan güç alan insanlar değiliz, biz oturduğu koltuğa güç veren insanlarız. Toplumun bizim gibi delilere ihtiyacı var."

GÜMRÜKÇÜ: "GÖREVDEN KAÇMAM"

CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı ve mevcut İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü soruya, "Önemli olan kişiler değil, yürünecek yolun belirlenmesidir" şeklinde cevap verdi. Ekip arkadaşlarıyla beraber süreci sağlıklı şekilde yürütmeye gayret edeceklerini vurgulayan Gümrükçü, ekip arkadaşlarının vereceği karara uyacağını ancak kişilerden çok politikaların konuşulması gerektiğini söyledi. Program sunucusu Doğan Beyazgül'ün ısrarlı sorularına rağmen Gümrükçü "Bu partiye birşey vermek için aday olacaksın, bu partiden birşey almak için aday olmayacaksın. Siyasetten para kazanan anlayışa karşıyız. Bugün için adaylığıma dair konuşmak için benim adıma çok erken. Delege seçimlerine kadar bile 3 aylık süremiz var. Bu tartışma partiye zarar verir diye düşünüyorum. Yeri gelir, vakti gelir, ben de kendi çalışmamı yaptıktan sonra, takımımla ve kader birliği yapmış olduğum arkadaşlarımla durumu değerlendiririz. 'Utku senin aday olman lazım' derlerse görevden kaçmadım, kaçmam, bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım"  şeklinde cevap verdi. 

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi