DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Sendika yöneticileri, çalışan işçiler, aileleri ve yakınları Belediye önünde düzenledikleri törende marşlar söyledi, halaylar çekerek taşeron işçilerin sendikalaşma sürecini kutladı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a “Yaşasın işçi emekçi dostu Urla Belediye Başkanı Sibel Başkan. Seçimden sonra yaptığımız görüşmelerin arkasında durdu” dedi.

Emektar işçilerin bayram gününe, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, GENEL-İŞ Genel Sekreteri Cafer Konca, DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK- GENEL İŞ Sendikası İzmir 4. Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, CHP İlçe Başkanı Bahri Yalaz ve Meclis Üyeleri  katıldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Almanya’da dört gün süren uluslararası toplantının ardından bu güzel olayı kutlamak için Urla’ya geldiğini söyledi. Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın ilçesinden Türkiye’ye yayılacak aydınlık bir meşale yaktığını söyledi. Ayrıca Kani Beko sürece çok büyük katkısı olan 22. dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları'na da çok teşekkür etti. Kani Beko konuşmasına şöyle devam etti:

“Sibel Başkanımız mükemmel bir işe imza attı. Onun bu başarısını dört günlük Almanya toplantılarında anlattım. Merkel ile görüştüğümüzde de Urla’daki işçilerin artık sendikalı olacağını söyledim. Çok sevindiler ve Başkanımız başta olmak üzere hepinize Merkel’den selamlar getirdim. Sizler kendinize güvenin ve inanın. Yaşasın işçiler, yaşasın Urla Belediye Başkanım”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko; Türkiye’nin üreten işçilerin emekleri üzerinde inşa edileceğini de hatırlattı, “Emektar işçilerimiz hepinize selam olsun. Herşeyin mimarı sizlersiniz. 8 Mart’ı siz yarattınız, 1 Mayıs’ı siz yarattınız, biz ise Mustafa Kemal’e ne söz verdiysek onu arkasında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Biz ayağa kalkalım. Mustafa Kemal Atatürk için, Kemal Türker için, Uğur Mumcu için, Kadınlarımız için, Hasan Tahsin için ve Türkiye Cumhuriyeti için ayağa kalkalım” dedi.

Üç yıl önce göreve geldiğinde taşeron işçilerin sendikalaşması için DİSK yöneticileri ile görüşlerini paylaştığını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu süreci başlatmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Kendisinin de emekçi- işçi çocuğu olduğunu söyleyen Uyar; “Emeğin en yüce değer olduğunu gayet iyi bilirim. Buradaki herkesin ailesi benim ailem, herkesin çocuğu da benim çocuğumdur” dedi.

Başkan Uyar, belediyenin ilk yıllarındaki mali tablosuna bakarak kendisinin maaş bile ödeyemeceğini iddia edenleri hatırlatarak şöyle konuştu:

“İlk maaşları ödediğimiz günkü ağlamamı hiç unutmuyorum. O çok büyük onur ve gururdu. Çünkü o emeğe verilen bir değerdir. Şimdi herkes diyor ki Urla çok güzelleşti. Urla bizimle, emektar işçimizle güzelleşti.  Enginar festivalimiz vardı. Çok yoğun geçen bir üç gündü. O üç günde her birim Kültür Birimi oldu. Çünkü o bizim festivalimiz. Biz burada artık “BİZ” demeyi biliyoruz. İşçimiz bize inanıyor, bizde onlara inanıyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak, çöp toplamak değildir. Bu ekibin belli sıkıntıları vardı. Bugün onlardan birini çözdük. Ve bir gün inşallah burada hep beraber kadroyu kutlayacağız. Ben bugün burada Belediye Başkanı olarak konuşuyorsam bunu laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum.”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar törende kendisine büyük destek veren işçilerinden, Cumhuriyet’e, Atatürk’e, 19 Mayıs’a sahip çıkma sözü de aldı.

GENEL- İŞ Sendikası Genel Sekreteri Cafer Konca yaptığı konuşmada, İşçilerin mücadelesinin hiç bitmeyeceğini söyledi, “Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracak olan işçilerdir. Bu mücadelenin çitasını Urla’da yükselteceğimize inanıyorum” dedi.

Örgütlenmeyi yöneten 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener ise: “Arkadaşlar yolumuz uzun. Beraber mücadele etmeyi bırakmayacağız. Bu kutlu gün bizim için başlangıçtır. Bizler sizlerle her zaman yan yana kol kola olmaya devam edeceğiz. Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi