İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Ocak ayı toplantılarının ikinci oturumunun başlamasına bir kaç saat kala İzmir Adliyesi'nin C Kapısı önünde yaşanan terör saldırısı haberiyle sarsıldıklarını belirten Belediye Başkanı Sema Pekdaş, teröristleri fark ederek, olası bir katliamın önüne geçmek için kendini feda eden kahraman polis memuru Fethi Sekin ile saldırıda şehit olan adliye görevlisi Musa Can'a Tanrı'dan rahmet ve aileleri başta olmak üzere tüm İzmirlilere başsağlığı diledi.

SOSYAL MEDYADA HEDEF GÖSTERENLERE TEPKİ

İzmir’i bir süredir sosyal medya üzerinden hedef gösterenler olduğuna dikkat çeken Başkan Pekdaş, "Vodafone Arena patlamasının hemen ardından birileri sosyal medyadan, ‘Bu bombalar neden İzmir’de patlatılmıyor. Gavur gavura rahat yaşıyorlar mı?’ diye yazmıştı. İzmirli bu mesaj nedeniyle zaten gergindi. Sosyal medyada buna yönelik bir duruş da sergilenmişti. Bu günler kutuplaşma dilinin azaltılması gereken günler. Farklı inanışlarımızla, farklı kimliklerimizle, farklı sosyal statülerimizle, farklı etnik kimliklerimizle; zenginliklerimizle birlikte yaşıyoruz. Bu zenginliklerin kutuplaşma aracı yapılmasının önüne geçen sağduyuyu bu şehirde hakim kılmak gibi bir görevimiz var” dedi.

KUTUPLAŞMA DEĞİL SAĞDUYU

Kutuplaşmanın değil, sağduyunun dilini konuşmak gerektiğini vurgulayan Pekdaş, böylesi dönemlerde daha çok bir araya gelinmesi gerektiğini söyledi. Teröristlerin hedef olarak Adliye binasını seçmesine de dikkat çeken Pekdaş, "Adaleti gözümüz gibi sakınmak gerekiyor" dedi. Emniyet yetkililerinin aldığı yüksek güvenlik önlemleri ve saldırganları erken fark edip, canı pahasına saldırıyı daha fazla can kaybına sebep olmadan önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin sayesinde bir katliamın önlendiğini söyleyen Başkan Pekdaş, “Bir ülkenin yargısı adalet üretmiyorsa, adliyeye insanların korkarak gitmesi için bir takım planlar yapılıyorsa orada güvenlik yoktur zaten. Adliyeleri, yargı organlarını gözümüz gibi korumamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Tüm İzmir’imize ve yargı camiamıza geçmiş olsun. Kahraman polisimize ve şehit olan adliye çalışanımıza Tanrı'dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” diye konuştu. CHP ve AKP grupları da saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı. CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Karadağ ve AKP Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı da terörü, teröre destek verenleri sert sözlerle lanetledi.

Editör: Haber Merkezi