Okulların tatile girmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte plajlar da, havuzlar da doldu taştı. Konak Belediyesi bu yaz denize veya havuza gidemeyen ailelerin çocukları için havuz keyfini ayaklarına getirdi. Spor Okulları’nda verilen kurslara ek olarak bu yaz ilk kez iki mahallede portatif havuz kurularak yüzme kursu açıldı. Özel üretim prefabrik havuzlar Konak Belediyesi’nin Levent ve Zafertepe’deki spor tesislerinde inşa edildi.

Ücretsiz yüzme kursları sayesinde Konaklı minikler hem yüzme öğrenecek hem de tatilin keyfini havuzda eğlenerek geçirecek. Tecrübeli antrenörler eşliğinde havuza girecek olan çocuklar yüzme tekniklerini geliştirecek. Havuz keyfini mahallelere taşıyacak kurslar 27 Ağustos’a kadar devam edecek. Kayıt işlemlerinin Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce yürütüldüğü yüzme kurslarına 2004 - 2011 yılları arası doğumlu çocuklar başvuru yapabiliyor. İki dönem sürecek ücretsiz kurslara kayıt yaptırmak isteyenler Konak Belediyesi’nin Zafertepe ve Levent spor tesislerinden veya Spor İşleri Müdürlüğü’nün 0 232 482 10 39 numaralı telefonundan bilgi alabilirler.

Levent ve Zafertepe mahallerinde inşa edilen prefabrik havuzlar 7 metre genişliğinde, 14 metre uzunluğunda ve 1.30 metre derinliğinde. Her biri 120 ton su ile dolan prefabrik havuzların yan duvarlarda kullanılan paneller betonarmeye en yakın malzemeden yapıldı. Yüksek basınca dayanıklı olan kaplama malzemeleri hijyen kurallarına uygun üretildi. Kurulan doğru filtrasyon sistemi ve yapılan doğru çevre düzenlenmesi ile yosun oluşumu ve bakteri üremesinin önüne geçildi. Özel üretim havuzların iç döşemesinin gözeneksiz yapısı sayesinde çok kolay temizleniyor. Prefabrik havuzlar çelik yapısı ve esnek iç kaplaması sayesinde yüzde 100 sızdırmazlık sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi