İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in iki köklü üniversitesinin yeni atanan rektörlerini makamlarında ziyarette bulundu. İlk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ı ziyaret eden Kocaoğlu, Kasman’a iyi dileklerini iletti. 

Büyükşehir olarak üniversitelerden sürekli bilimsel destek aldıklarını aktaran Kocaoğlu, “Sizlerden de bize düşen görev varsa, elimizden geleni yapmaya hazırız. Zaten 12 senedir bunu yapmaya çalışıyoruz. Birlikte çalışmak için azami gayret göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Kasman ise iyi bir kent ve iyi bir İzmir için yakın çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Biz de akademik bir kurum olarak ihtiyacınız olan her bilgiyi seve seve vermeye hazırız” dedi.

BİRLİKTE ÇALIŞMA VURGUSU

İkinci ziyaret Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cüneyt Hoşcoşkun’a gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi’nin bölgenin en köklü kuruluşlarından bir tanesi olduğunu belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun, Allah muvaffak etsin ve başarılar dileriz demeye geldik. Zaten Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitelerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Bundan sonra da hep birlikte olacağız, problemlerimizi birlikte çözeceğiz. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımız, bize İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin selamını getirdi. Başkanımız Bornova’dan da tanıştığımız bir hemşehrimiz. İnanıyorum ki, bundan sonra ziyaretlerimiz daha sık olacak ve karşılıklı olarak birbirimize faydalı olacağız. Üniversite ve belediye olarak İzmir için birlikte çalışacağız. Üniversitelerin bulunduğu şehirle bütünleşmesi gerekiyor. Bu sadece belediyecilikle ilgili değil, diğer kurumlarla da ortak çalışılması gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi