İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ilçenin her yerine astırdığı ‘Sana ne?’ afişlerine sosyal medyada büyük destek gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada o afişler için "Kadınları kadın yapan güzellikleri imtiyazları ortadan kaldırma girişimlerini görüyoruz" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bir takım çevrelerin kendi deyimleriyle özgürleştirmek adına kadınları kadın yapan güzellikleri imtiyazları ortadan kaldırma girişimlerini görüyoruz. Buna bir takım belediyelerin hazırladığı afişlerde şahit oluyoruz. Bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır. Kadının başında örtü var başında örtü yok diye nasıl bir ayrıma tabi tutarsın. Başında örtü varsa okullara, işe almadılar ayrımcılık işte budur. Hamdolsun bunu biz değiştirdik. İnsan olduğu için değer verdik. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerine köle yapmaktır. Ailesi ve değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadını sömürerek aslında nesillerimizi hedef alıyorlar.

Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır. Kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükâfatlandırılır. Bizim insancımızda cennet babaların değil annelerin ayakları altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür ben öptüm sizde öpün. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Bugün dünyanın kuzeyi ile güneyi arasındaki adaletsizlik aynı mücadelenin farklı bir yansıması değil midir? Bizim safımız bellidir. Mücadele eden tüm kadınların sonuna kadar yanındayız. Bizim tarihimizde emek kutsaldır ve bunun için çalışanın alın teri kurumadan hakkının verilmesi istenmiştir. Vakıf müessesleri bir yönüyle emeğin korunması işlevine sahiptir.

Beğeni toplayan afişler haberi için TIKLAYINIZ

Erdoğan'ın afiş eleştirisine başkandan yanıt haberi için TIKLAYINIZ

Cumhuriyet

Editör: Haber Merkezi