Bornova Belediyesi’nin, anne babaların çocuklarını yarım günlüğüne bırakıp kendilerine zaman ayırabilmeleri için projelendirdiği ücretsiz  Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri yoğun ilgi görüyor. Mevlana Mahallesi  ve Evka 3 Mahallelerinde bulunan 2 ayrı merkezde çocuklar sabah ve öğlen olmak üzere 2 farklı grupta eğitim görüyor. 3-6 yaş arasındaki çocuklar hafta içi üç gün, üçer saat olmak üzere merkeze bırakılabiliyor. Temmuz 2016’da hizmete giren Mevlana Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nden bu güne kadar aylık olarak ortalama 500 çocuk hizmet aldı. Nisan 2017’de hizmete giren Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nden ise aylık ortalama 250 çocuk yararlanıyor.

Merkezlere bırakılan minikler şarkılar ve oyunlar öğrenirken, oyuncaklarla da oynuyor. Resim ve grup çalışmaları yaparak yaşadıkları dünya ve çevre hakında da eğitim alıyor. Burada geçirdikleri zaman içinde süt, meyve ve kek ikramı da yapılıyor.  Çocuk Gelişim Uzmanları ile beraber yardımcı öğretmenlerin de görev yaptığı merkezlerde çocukların psikomotor, sosyal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda da destek olunuyor.

Mevlana’dakinden farklı olarak müstakil bir binada hizmet veren  Evka 3 Mahallesi’nde bulunan Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’de, çocukların keyifle zaman geçirebildiği sinema, sanat ve oyun odaları yer alıyor. 1000 metrekare alanda kurulan ve 125 metrekare kapalı alana sahip olan merkezin bahçesinde ise çocuk parkı ile hobi bahçesi bulunuyor.

Amaçlarının çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocukları gelecekleri için hazırlarken annelerinin de kendine zaman ayırması ve sosyalleşmesi için fırsat tanımış oluyoruz.  Çocuk, kadın ve gençlerimize yönelik projeler her zaman bir önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi