'Grev' yerine 'Kontak kapatma eylemi' ve 'kanunsuz grev' ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, gerekli tedbirlerin alınıp, İzmirlilerin mağdur edilmeyeceği vurgulanırken; greve katılacak olan personel hakkında ise 'yasal işlem yapılacak' şeklinde tehdit ifadelerine yer verildi.

'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden zorunlu açıklama' başlığı ile yapılan açıklama metni şu şekilde:

"DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın, yarın (3 Ağustos Perşembe) sabah 06.00 ile 08.00 saatleri arasında ESHOT otobüslerinde 'kontak kapatma eylemi' yapacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin diğer birimlerinin de 'yarım gün işi bırakacağı' öğrenilmiştir. Bu kararla ilgili olarak sendika tarafından belediyemize ya da bağlı kurum-kuruluşlarına herhangi bir tebligat yapılmasa da, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu gelişmenin kamuoyuyla paylaşılmasında yarar görülmüştür.

Bu tür eylemler, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu uyarınca 'kanunsuz grev' olarak değerlendirilmektedir. Yarın işinin başında bulunmayarak vatandaşlarımıza sunduğumuz ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Öte yandan Belediyemiz, "kontak kapatma" eyleminden kaynaklı muhtemel olumsuzlukları minimum düzeye indirmek amacıyla gerekli hazırlıkları yapmıştır.

Alınan önlemler kapsamında, raylı sistemlerde oluşabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak İZBAN, İzmir Metro ve tramvay seferleri artırılacaktır. İZBAN'da ara trenlerle kapasite desteklenecek, metroda ise 5'li setlerle 3,5 dakika sefer sıklığı uygulanacaktır. Böylece 18 yıldır hizmet veren İzmir Metrosu'nda sefer sıklığı açısından en yüksek kapasiteye ulaşılması planlanmaktadır.

Karşıyaka Tramvayı'nda da 7,5 dakika arayla sefer yapılması, Ataşehir durağının devreye alınması, ayrıca tramvayın İZBAN Mavişehir İstasyonu'na bağlanması, alınacak önlemler arasındadır. Bu kapsamda tramvayın son durağı ile Mavişehir İstasyonu arasında ring otobüsü çalıştırılması da sağlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Haber Merkezi