İZ GAZETE - Geçtiğimiz gün, ekibiyle birlikte Kordon’da incelemelerde bulunan Buğra Gökçe, fotoğraflarını da ‘Daha yaşanabilir Kordon için süren yenilikleri inceledik! Temizlik hamlesi sürecek, işletmeleri de kullanıcıları da daha sıkı izleyeceğiz!’ notuyla paylaştı. Gökçe’nin tweetinde paylaştığı fotoğraflarda ekibiyle beraber Kordon’daki Bisiklet Yolu üzerinde olmasına tepki gösteren İzmirli bisiklet kullanıcıları Genel Sekretere sosyal medya gruplarından yüklendi.

DEFALARCA SÖYLEDİK

Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubunda Gökçe’nin fotoğraflarını paylaşarak Genel Sekreteri eleştiren kullanıcılar, şu ifadeleri kullandı: “Defalarca yazdık, çizdik, söyledik... Bisiklet yolu yaya alanlarının içinden geçmez. Bisiklet yolu peyzaj alanlarında olmaz. Eğer böyle yaparsanız yaya ile bisikletlileri karşı karşıya getirirsiniz. Ne yaya rahat yürüyebilir ne de bisikletli sürebilir. Bugün Türkiye'nin en ünlü ikinci yaya alanı (İstiklal Cd.sinden sonra) olan Kordon'da yaya için yürüyecek yer yok. Ayrıca alanın ortasındaki Gündoğdu Meydanı ne yaya ne bisikletli ne de engelli için yürünebilir, geçilebilir bir alan değil. Bunları söylediğinizde derin bir sessizlik ile karşılıyor sizi muhattaplarınız. İşte hal böyle olunca Sayın Genel Sekreter ve heyeti "Ya şöyle Kordon'da bir yürüyelim" dediklerinde kendilerini mecburen bisiklet yolunun ortasında bulmuşlar  :D Acaba farkındalar mı?”

ÇABALIYOR AMA…

Aslında ‘Bisikletli Ulaşım’ konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde en aktif rol alan bürokratların başında gelen Dr. Buğra Gökçe, bisiklet gruplarıyla sık sık yaptığı toplantılarda ise kullanıcıların sert eleştirilerine maruz kalıyor. Geçmişe nazaran ‘Bisikletli Ulaşım’ konusunda İzmir’in daha ileri bir noktada olduğunu ifade eden bisiklet aktivistleri, önerilerinin yeterince dikkate alınmadığı konusunda ise Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili.

BUĞRA GÖKÇE KİMDİR?

1974 yılında Ankara'da doğdu. Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi'nden sonra Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Aynı üniversiteden 2000 yılında yüksek lisans derecesi aldı. 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden şehir planlama ana bilim dalında doktora derecesi alan Gökçe, 2007 yılı içinde Japon hükümetinin sağladığı burs ile Japonya'da "Japon Kentleri, Kent Planlama ve Uygulamaları" konusunda 3 aylık uluslararası eğitim çalışmasına katıldı.

1997 yılı başında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi'nde başladığı kamu görevi kapsamında, Ankara kentinin planlı-düzenli ve sağlıklı gelişimi hedefi doğrultusunda çok sayıda plan ve şehircilik uygulaması oluşturulabilmesine yönelik çalışmalar yürüttü.

Aynı süreçte bir yandan akademik ve mesleki çalışmalara ve diğer yandan da meslek odası bünyesinde aktif yöneticilik görevleri üstlendi. Bu süreçte birçok komisyon çalışması, bilimsel toplantı ve etkinlikte aktif olarak yer aldı. "Kent Merkezi", "Merkez İş Alanı", "Yerel Yönetimler", "Ankara Kenti ve Planlaması" konularında çok sayıda yazısı, bilimsel yayınlar içerisinde yer buldu.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nda; 2002-2004 yılları arasında Ankara Şube yönetim kurulu üyeliği, 2004-2006 yılları arasında Oda genel merkezinde II. başkanlık, 2006-2007 yılları arasında ise Oda Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2005 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev alan Gökçe, 2008 yılından bu yana ise İzmir II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği va başkanlığı yapmaktadır.

Ayrıca, ulusal ve uluslararası kentsel tasarım ve planlama içerikli proje yarışmalarında içerisinde bulunduğu veya ekip başı olduğu proje gruplarıyla; 1 adet birincilik, 1 adet üçüncülük ve 1 adet 1. mansiyon derecesi bulunmaktadır.

2009 yılı içerisinde Çankaya Belediye Başkanlığı'nda görev yapabilmek üzere Büyükşehir Belediyesi'nden naklen geçiş için 2 kez muvafakat talep edilmesine karşın, bu talebin Büyükşehir Belediyesince rededilmesi üzerine, 2010 yılı başında devlet memuriyetinden istifa eden Gökçe, 2010 Mart ayından bu yana Çankaya Belediye Başkanlığı emrinde görev yaptı. Gökçe son olarak İzmir büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Alt Yapı Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu. Akademik ilgi alanları; kent merkezi, metropoliten planlama, kentsel projeler üzerinedir.

Editör: Haber Merkezi