Buca Belediyesi, can dostlarının özellikle kavurucu yaz sıcaklarında verdiği yaşam mücadelelerine destek olmak için de yoğun mesai harcıyor.

Bunaltan yaz sıcaklarının kendini göstermesiyle harekete geçen Buca Belediyesi Veteriner ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe geneline yayılan beslenme odağı sayısını 50’den 60’a çıkardı.

Yaptıkları denetimlerde sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanları belirleyen Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılamak için ilçenin 60 farklı bölgesine beslenme odakları kurdu. Orta refüj ve parklara monte edilen beslenme odaklarının içerisinde 2 adet mama ve bir adet de su kabı yer alıyor. Beslenme odaklarının mama ve su takviyesi de Veteriner İşleri ekipleri tarafından düzenli olarak yapılıyor.

Kırsal alanda yaşayan hayvanlar içinde 20 adet beslenme odağı yerleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, huzurevi, fabrikalar, BEGOS gibi yerlerden aldığı yemek artıklarıyla da ilçenin ormanlık alanları ve Olduruk mevkiinde de gıda ve su desteği sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi