Bornova Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla bir yandan tarımsal üretime destek verirken bir yandan da ilçeye ait değerleri yaşatmak için çalışıyor. Bu kapsamda dünyaya Bornova’dan yayılan ve uluslararası kaynaklarda anavatanı Bornova olarak gösterilen Misket Üzümü ile ilçenin adıyla özdeşleşen Bornova Bamyası’nın üretimini yaygınlaştırmak için adımlar atılıyor. Çamiçi Köyü’nde oluşturulan 5 dönümlük bağın bakımları düzenli olarak yapılıyor.

Bu yıl da üzümler olgunlaşmaya bamyalar da tohumluk seviyesine gelmeye başladı. Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hem üzümleri hem de bamyaları korumak için özel önlemler alıyor.  Bornova Belediyesi Misket Üzümü’nün fidanını, Bornova Bamyası’nın da tohumlarını isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor. Fidan ve tohumlardan edinmek isteyenlerin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da tarımsal üretimi desteklemenin yanısıra düzenledikleri Kiraz Festivali gibi etkinlikler ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasına ve çalışmasına verdikleri desteklerle bu alanda markalar yaratma gayreti içinde olduklarını söyledi. Bornova’da üretilen kirazın, düzenlenen festivalle daha çok kişi tarafından bilinir hale geldiğini söyleyen Başkan Atila, “Misket Üzümü ve Bornova Bamyası’nın tanıtılması ve üretiminin yaygınlaştırılması için de çalışıyoruz. Dağıttığımız fidan ve tohumlar her geçen gün ilçemizin daha çok noktasında bize özgü olan bu iki ürünün üretilmesini sağlıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi