ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE – Seferihisar TEOS Ormancı Tatil Köyü’nde devam eden 16. HKMO Yaz Eğitim Kampı, etkili oturumlara sahne oluyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen harita ve kadastro mühendisleri, kampta, yazar, şair, sanatçı ve politikacılarla buluşuyor. Kampa damgasını vuran isimler arasında Belediye Başkanları da var. 5. Günü sona eren kampa şimdiye kadar Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Tunceli Ovacık’ın ‘Komünist Başkanı’ Fatih Mehmet Maçoğlu katılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da haritacılarla Pazar günü ‘Kentsel değerler ve kent yönetimi’ başlıklı bir söyleşi yapacak.

SOYER’DEN KLASİK MÜZİK EŞLİĞİNDE SUNUM

TEOS Ören Yeri’nde kazı sonucunda ortaya çıkan Antik Tiyatro’da HKMO üyesi gençlere ‘Sakin Şehir Seferihisar’ sunumu yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçesini haritacı gençlere, kampın üst başlığı olan ‘Değerler’ üzerinden anlattı. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Soyer, 9 maddede ‘değerler’i anlatırken, 10. maddeyi öğrencilerle birlikte tanımladı. Başkan Soyer, “Geçmişteki tüm tartışmaları bir kenara bırakıp, adalet ve demokrasi için yan yana durmalıyız” dedi.  Klasik müzik dinletisi eşliğinde başlayan söyleşi, gençlerin başkana yönelik sorularıyla devam etti. Yaklaşık 1 saat süren söyleşi sonrasında kampçı gençler, Başkan Soyer’i ayakta alkışladı.

KOMÜNİST BAŞKAN OVACIK’I ANLATTI: 'BAŞKA ÇAREMİZ YOK'

Kamuoyunda ‘Komünist Başkan’ olarak tanınan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da kampta ‘Yerelde farkındalık yaratmak’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ovacık’ta TKP, ÖDP ve DHF ittifakı ile belediyeyi kazandıklarında ‘Devrimci Halkçı Yerel Yönetim’ programına nasıl başladıklarını anlatan ‘Komünist Başkan’ Maçoğlu, bir soru üzerine; Ovacık’ta yaptıklarının Türkiye’nin tüm illerinde başarılabileceğini, meselenin ekonomik kaynakların nasıl paylaştırılacağı meselesi olduğunu söyledi. Başkan Maçoğlu, “Türkiye’yi TMMOB’a bağlı herhangi bir oda dahi yönetse bunlardan daha iyi yönetir. Yoksulların iktidarı olan sosyalizmde ısrar edeceğiz, başka çaremiz yok.”dedi.

AZİZ BAŞKAN DA GELECEK

Selçuk’taki İZBAN töreninde AKP’liler tarafından yuhalanınca, tepki göstererek töreni terk eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da HKMO Yaz Eğitim Kampı’nda sunum gerçekleştirecek. Programa göre; Pazar sabahı 10’da kamp alanında olacak olan Kocaoğlu’nun oturumunun başlığı ‘Kentsel değerler ve kent yönetimi’ olacak. Kocaoğlu’nun, merkezi hükümetle yaşadığı problemleri ve son ‘Selçuk Krizi’nin perde arkasını genç haritacılarla paylaşması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi